Pagina 1 van 1

Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: ma 30 sep, 2019 09:46
door warci
Ik moet stilaan een setje banden steken, met de bijhorende keuzestress tot gevolg. Het probleem is dat ik mijn def beetje overal gebruik, dus het moet iets zijn redelijk is in alles en niet extreem goed in 1 ding.
Mijn ervaringen tot nu toe:
- avon rangemaster: goeie allrounder, maar niet meer verkrijgbaar. Verbazingwekkend deftig in de modder (tenzij het echt plakkerig spul is)
- BFG AT: verdiende reputatie als schitterende band. Wel vooral asfalt/zand/steen/kiezel gereden dus geen idee van modder. Was wel het oud model, geen idee of de nieuwe zo goed is.
- BFG track edge: verslijt redelijk snel. Goed op de baan, maar niet overtuigend offroad. meh.
- firestone SAT: schitterend in de modder, gevaarlijk op de baan -> no go
- michelin XZL: in niks echt goed eigenlijk. Gevaarlijk op de baan en ook niet zo goed in de modder.

mijn ervaring natuurlijk, de uwe kan verschillen.
en een bijhorende vraag: heeft iemand al veel km's gedaan met een remould? Houden die het wat vol bij langdurig verlaagde bandendruk?

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: ma 30 sep, 2019 10:46
door Waldorf
Dude, haalt gij uw informatie voor de hedendaagse band nog uit een LROI van 1989? Rangemaster, track edge en SAT zijn bandjes die je series die klassieke look geven, maar waar de hedendaagse automobilist niet meer blij van wordt. Van de vijf uit je lijstje is alleen de BFG AT een dikke aanrader. Ik ga er binnenkort een set aanschaffen voor op de 130. Daar ga ik mee op reis en gaat mijn vrouw soms werken. Op de 110 die dienst doet als terreinbeest heb ik BFG Mud. Daar ben ik ook tevreden van. Dat is wel een 200tdi waar ik niet sneller dan 100 mee bol.

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: ma 30 sep, 2019 22:37
door warci
ja jong, ik rij al efkes met land rovers he, en meestal kan ik die shiny new dingen niet betalen en moet ik het met afdankerkes doen.
Is die nieuwe BFG AT nog een beetje ok? Ergens gelezen dat die maar 2-ply nimeer zou zijn?

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: di 01 okt, 2019 12:41
door Escape
De GoodYear Wrangler MTR is zeker het overwegen waard. Heel acceptabel op de baan, en doet het ook goed offroad.
Als je veel kms doet, is de BFG AT een betere keuze omdat die langer meegaat.

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: di 01 okt, 2019 16:53
door warci
Awel Escape, die GoodYear ziet er echt vree goed uit: 3ply met kevlar en nog cheaper dan die BFG's. Ook iets meer open profiel wat ik vermoed dat beter gaat kuisen. Ik denk dat dat em gaat worden.

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: do 03 okt, 2019 22:34
door zeerover
BF AT doen het zeer goed in de modder en sneeuw.

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: do 10 okt, 2019 09:50
door warci
De nieuwe ook nog zeerover? Precies dat de meningen daarover nogal verdeeld zijn.

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: do 10 okt, 2019 11:08
door Peter Puma
Ik heb spiksplinternieuwe BFG AT'3 op de 110 HCPU staan en hiermee afgelopen zomer een rondje IJsland gereden.
Heel wat verschillende ondergrond onder de wielen gehad, zowel nat als droog, en helemaal geen klagen over, integendeel.

Op de 90 heb ik Toyo Open Country AT gezet een paar maanden terug met het vooruitzicht om die in Marquenterre eens goed te kunnen testen maar daar is jammer genoeg wat tussen gekomen.

Het prijsverschil tussen de Toyo en BFG is groot, dus toch ook wel de overweging waard.

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: ma 14 okt, 2019 11:17
door warci
Merci Peter, nog maar eens eentje om te bekijken, man, da's hier niet simpel :D

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: ma 14 okt, 2019 12:16
door Vogler
Ik ken het gevoel van toen ik naar nieuwe banden aan het uitkijken was, ik werd er helemaal zot van en lag er net niet van wakker. Laat je niet gek maken: je ziet uiteindelijk telkens dat steeds dezelfde banden vermeld worden: BFG, Cooper, General Grabber, Toyo... Die hebben zich allemaal wel bewezen. Zolang je niet hardcore in de modder wilt gaan brakken denk ik dat de meeste AT's ruim voldoende zijn, en dan kan je je m.i. ook enigszins permitteren om uit de shortlist een keuze te maken op esthetische basis. Je band kan nog zo goed zijn, ik ben er van overtuigd dat het in de eerste plaats op rijvaardigheid aankomt.
Ik koos indertijd voor de Coopers op basis van enkele reviews, een profiel dat in de buurt van een regenband kwam (na heel slechte ervaringen met te oude General SAG's die alle kanten op glibberden in de regen) en had ook de indruk dat de overheersende voorkeur voor BFG's vooral een vastgeroest dogma was in de 4x4 wereld, dus wou eens iets anders een kans geven...

groeten,

Joris

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: ma 14 okt, 2019 18:03
door Yohani
Op mijn Land Rover Defender 110 HCPU camper van 3 Ton hebben, met uitzondering van de eerste testreis naar Wales, ook altijd BF Goodrich AT's gelegen en de enige keer dat ik daar ooit een platte band mee heb gehad, was hier op de oprit toen een ventiel het had begeven.

En die camper heeft er al reizen opzitten naar Schotland, Noord- en Zuid Engeland, Corsica, Sardinië, Sicilië, Griekenland, Albanië Roemenië, Slovenië, Kroatië, Portugal en Spanje. Natuurlijk niet met één stel banden, maar nog nooit problemen mee gehad. Na die eerste reis naar Wales op Bf goodrich MT's wist ik al snel dat die banden eraf moesten, dat is echt niet comfortabel als je zoveel kilometers doet.

Op mijn Discovery heb ik ooit een ander (onbekend merk geprobeerd, toen we in '97 naar Marokko gingen, 2x platte band en de wangen van die banden waren zo hard beschadigd na die reis dat ik ze eraf gegooid heb en vervangen door BF Goodrich AT's voor mijn IJslandreis. Op die reis geen enkele platte band.

Yohani :P

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: di 15 okt, 2019 13:01
door christiaan
Ik ben ook best tevreden met de Toyo Open country banden.
Hou er wel rekening mee dan geen enkele nieuwe mud band de hoge km aantallen (+100.000) die vroeger gangbaar waren, zal halen.
Die Toyo's zitten er nu ongeveer 55d km op en zijn ook al weer aan vervanging toe.

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: za 19 okt, 2019 11:58
door land mover 2
+100k gedaan met Goodyears MT/R, baanvast onder alle omstandigheden maar zeer luidruchtig. Omdat ik 99% on road rij liggen er nu Continetal Atees onder. Goede grip bij nat wegdek en vooral stil + bescheiden uitzicht. We worden tenslotte al vies genoeg bekeken...

Re: Nog maar eens een banden topic

Geplaatst: za 19 okt, 2019 12:31
door Peter Puma
christiaan schreef:
di 15 okt, 2019 13:01
.... Die Toyo's zitten er nu ongeveer 55d km op en zijn ook al weer aan vervanging toe.
Da's minder dan 1€ per 100 km, niet slecht hè ;)